header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 2/2018

Nyt on aika hakea leirille

Leirikesä alkaa Silmäterä-viikonlopulla 9.–10.6. Ruissalon kylpylässä, Turussa. Viikonloppu on suunnattu perheille, jotka ovat ensimmäistä kertaa mukana yhdistyksen toiminnassa.
Koiramaisella perheleirillä 29.7.–2.8. Ruissalon kylpylässä näkövammainen lapsi saa harjoitella liikkumistaitoa luonnosta nauttien. Lemmikki-, hali- ja opaskoirien kanssa opitaan vastuunkantoa, vuorovaikutus- ja itsenäisen elämän taitoja. Leiri järjestetään yhteistyössä Sokeain lasten tuki ry:n kanssa. Leirien ilmoittautumiset päättyvät huhtikuun alkupuolella.
Peter Pan
Kesä

Oo mun kaa! -leirit

Leirirohkeutta lapselle voi hakea Helsingistä päiväleiriltä 4.–8.6.2018. 7–10-vuotiaille näkövammaisille lapsille suunnattu leiri alkaa joka päivä klo 10 ja loppuu klo 14. Leirikolona on Näkövammaiset lapset ry:n toimisto Malmilla. Oo mun kaa! -leiri 8–13-vuotiaille näkövammaisille lapsille järjestetään Urheiluopisto Kisakeskuksessa, Pohjankurussa Röllien hengessä. Ilmoittautumiset leireille 8.4. mennessä.

Hae Valtti-ohjelmaan

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n koordinoimassa Valtti-ohjelmassa etsitään erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastusta, hakijat voivat olla noin 6–23-vuotiaita. Haku vuoden 2018 Valtti-ohjelmaan 1.3.30.4.2018. Lue lisää

Perhetapaamisia Helsingissä ja Tampereella

Näkövammaisten lasten perheiden tapaamiset, sokkotreffit kokoontuvat Jaatisen Majalla (Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki). Huhtikuun 15. päivä vieraana on liikkumistaidon ohjaaja Timo Ylikarhu.
Tampereen seudun perheille on tapaaminen Reipin tilalla Pirkkalassa lauantaina 19.5. klo 13–15. Tilalla odottavat puput, aasit, lampaat, kanat, kissat, possu ja hevoset.
vinj_pupu

Vanhempien tupailtoja

Tupailtoja näkövammaisten lasten ja nuorten vanhemmille Helsingissä, Jyväskylässä ja Turussa. Tupaillassa on tarjolla tietoa opiskelusta, työstä ja lasten ja nuorten sosiaaliturvasta.
Tilaisuudessa ei ole järjestetty lastenhoitoa. Tapahtumajanakohdat: Jyväskylä 9.4., Helsinki 22.5. ja Turku 26.9. Järjestäjänä Näkövammaisten liitto ry yhteistyössä alueyhdistysten kanssa.

Aisti Play pilotoi

Aisti Play starttaa lasten kanssa jumppaamisen ilmaisella pilottikerralla Vantaalla Ylästön koululla 7.5: 3-5 vuotiaat klo 16.30-17.15 ja 6-8 vuotiaat klo 17.15-18.00. Toiminta, leikit ja pelit on suunniteltu niin, että mukaan voi hypätä kuka tahansa lapsi. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostitse: aisti.play@gmail.com. Järjestäjä Aisti Sport on uusi hyvän hengen maalipalloseura.
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 22.

st-face