header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 1/2022

Hyvää alkanutta vuotta!

Näkövammaiset lapset ry:n jäsenille on posti tuonut vuoden 2022 tapahtumakalenterin. Vaikka perhetapahtumia ei voida nyt järjestää, leireille saa ilmoittautua vaikka heti! Jos et ole toimintakalenteria saanut, löydät tapahtumat täältä.
Toimintakalenterin 2022 kansikuva. Piirroskuvassa hymyilevä lapsi osoittaa sormellaan ylöspäin oksalla istuvaa lintua ja tekstissä lukee "tapahtumat 2022".

Kysely alueellisesta toiminnasta

Näkövammaisten liitto jäsenyhdistyksineen haluamme kuulla tarpeitasi ja toiveitasi alueelliseen toimintaan liittyen. Tiesitkö, että Näkövammaiset lapset ry on yksi liiton jäsenyhdistyksistä? Vastausten avulla pyrimme kehittämään toimintaamme siten, että voimme tarjota näkövammaisille lapsille ja nuorille mielekästä vapaa-ajan toimintaa oman maakunnan alueella. Vastaa kyselyyn tästä.
Piirroskuva hymyilevästä aikuisesta makaamassa sohvalla tietokone sylissään. Sohvan juurella nukkuu koira ja sohvan alla kipittää hiiri.

Etäperhetapaaminen

Tule tapaamaan perheitä eri puolilta Suomea etäyhteydellä sunnuntaina 23.1. klo 16–17. Mitä perheen arkeen kuuluu? Mietityttääkö näkövammaisen lapsen kuntoutus, etuudet tai joku muu? Vapaamuotoista keskustelua vertaisporukassa. Linjoille voi tulla vanhempi yksin tai yhdessä koko perheen kanssa. Lisätietoja

Ensitietopäivä

Ensitietopäivä on suunnattu näkövammaisten lasten vanhemmille.
Oletko hiljattain saanut diagnoosin lapsesi näkövammasta? Ensitietopäivässä saat tietoa palveluista ja tapahtumista sekä kohtaat vertaisvanhempia. Iltapäivätapahtuma toteutetaan keskiviikkona 16.2. klo 15–17 Teamsin välityksellä. Lisätietoja
Pieni vauva makaa viltillä.

Kevätkauden leirejä

Vanhempien viikonloppu järjestetään 26.–27.3. Varalan Urheiluopistolla, Tampereella. Sen yhteydessä järjestetään myös yhdistyksen vuosikokous. Pohjois-Suomen leiri 2.–3.4. Santasportissa Rovaniemellä on koko perheen liikunnallinen tapahtuma. Silmäterä-viikonloppu 23.–24.4. kylpylähotellissa Karjalohjalla on taas suunnattu uusille perheille. Tervetuloa mukaan!

Oppimisen tuki

Näkövammaisten liitto järjestää huoltajille etätilaisuuden 1.2. klo 15–17 oppimisen tuesta esi- ja perusopetuksessa.

Äänestä aluevaaleissa

Valitut aluevaltuutetut luovat linjauksia tulevaisuuteen, ja päätöksillä on vaikutus mm. lapsi-, perhe-, vammais- ja terveyspalveluiden järjestämiseen. Siispä kipin kapin vaaliuurnille.
pikkulogo

-lehti 1/2022 ilmestyy viikolla 9.

st-face