header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 7/2021

Vaikuttamisen paikka

Nyt on aika vaikuttaa tulevaisuuden hyvinvointialueisiin. Sote-uudistus etenee vauhdilla, ja mm. lapsi-, perhe-, vammais- ja terveyspalveluiden järjestäminen on ratkaistavana. Tärkeintä on, että äänestät tammikuun aluevaaleissa! Valitut aluevaltuutetut luovat linjauksia tulevaisuuteen.
Oletko ehdokkaana aluevaaleissa tai oletko vammaisneuvoston jäsen? Kartoitamme, onko näkövammaisten lasten vanhempia tai läheisiä tekemässä arvokasta vaikuttamistyötä. Laita tieto: nlt@silmatera.fi.
Näkövammainen poika pitää oikeassa kädessään valkoista keppia ja hänen vierellään on avustaja opastusotteessa.

Kerro mielipiteesi

Näkövammaiset lapset ry on näkövammaisten lasten perheiden oma yhdistys. Millaista vertaistoimintaa toivoisit? Mistä asioista kaipaisit tietoa? Millaisia juttuja haluat Silmäterä-lehdestä lukea? Vastaa näkövammaisten lasten vanhemmille suunnattuun kyselyyn tästä.

Näkövammaisten nuorten chat

12–17-vuotiaiden näkövammaisten nuorten chat pidetään torstaina 25.11. klo 18–19.30. Keskustelua luotsaavat vertaisohjaaja ja Näkövammaiset lapset ry:n työntekijä. Vinkkaa nuori linjoille!

Perhetapaamisia Helsingissä

Näkövammaisten lasten perheiden sokkotreffit pidetään sunnuntaina 28.11. klo 16–18 Jaatisen Majalla Helsingissä.

Virittäydy joulutunnelmaan perheille suunnatussa kädentaitopajassa perjantaina perjantaina 3.12.2021 kello 14–19 Näkövammaiset lapset ry:n toimistolla, Helsingissä.
Havukranssi, jonka ympärille kiedottu punaista nauhaa ja kulkuset roikkuvat kranssin yläreunassa.

Etäperhetapaaminen

Tule tapaamaan perheitä eri puolilta Suomea etäyhteydellä sunnuntaina 12.12. klo 15–16. Mitä perheen arkeen kuuluu? Kuinka vuosi on mennyt? Millaisia ilon aiheita on ollut, entäpä haasteita? Linjoille voi tulla vanhempi yksin tai yhdessä koko perheen kanssa. Lisätietoja
OMK-kerho filmi

Supermarsu 2 -elokuva

Lähde vertaisperheiden kanssa katsomaan Supermarsu 2 -elokuvaa lauantaina 22.1.2022 klo 11.00 Kino Piispanristiin, Turkuun. Näkövammaiset lapset ry on varannut oman elokuvanäytöksen perheille. Elokuvanäytös on ilmainen näkövammaisten lasten perheille. Lue lisää

Avoimet ovet ammattilaisille

Vietä jouluinen aamuhetki perjantaina 3.12.2021 klo 9–12 Helsingissä verkostoitumalla näkövammaistyöntekijöiden kanssa. Näkövammaiset lapset ry:n ja Sokeain lasten tuki ry:n toimiston Avoimet ovet -tilaisuus on suunnattu ammattilaisille. Lue lisää

Oppimisen tuki

Näkövammaisten liitto järjestää oppimisen tuesta esi- ja perusopetuksessa etätilaisuudet ammattilaisille 17.1.2022 ja huoltajille 1.2.2022.

Näkövammaiskoulutusta

Näkövammaisten liiton etäkoulutus Näkövammaisen lapsen ohjaaminen pidetään 8.12. klo 12–15. Se on tarkoitettu näkövammaisten, alle kouluikäisten, lasten kanssa työskenteleville lähityöntekijöille.
pikkulogo

-lehti 4/2021 ilmestyy lähiviikkoina.

st-face
MailPoet