header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 6/2020

Kohtaamisia

Näkövammaisten lasten ja nuorten perheille on syksyllä tarjolla monenlaista vertaistapahtumaa ja infoa niin kohdaten paikan päällä kuin etänä. Tässä kirjeessä on poimintoja Näkövammaiset lapset ry:n ja muiden järjestäjien tarjonnasta. Löydä sinua ja läheisiäsi kiinnostavat!
vinj_siili_p

Näkövammaisille nuorille

Näkövammaiset lapset ry järjestää 12–16-vuotiaille näkövammaisille suunnatun Nuorten viikonlopun 14.11.–15.11.2020 Koulutuskeskus Sopukassa, Sipoossa. Pikaiset ilmoittautumiset 27.9. mennessä.
1217-vuotiaiden näkövammaisten nuorten chat pidetään tiistaina 29.9. klo 18–19.30. Teemana on kiusaaminen. Chatissa ollaan anonyymisti, siellä ei vaihdeta puhelinnumeroita tai muita tunnistettavia tietoja. Tulossa on 9.11. chatin teemana, mikä minusta tulee isoja ja 16.12. ihastuminen ja seurustelu.
Taapero paukuttaa kattilan kansia yhteen ja äidillä sylissä perunakattila.

Läheisten lauantai 7.11.

Näkövammaisten lasten perheiden läheisille (isovanhemmat, kummit, tädit, sedät jne.) suunnattu tapaaminen pidetään Scandic Koskipuistossa, Tampereella.
Päivän aikana tietoa näkövammaisen kasvusta ja kehityksestä sekä yhteisten kokemusten vaihtoa. Lue lisää

Vanhempien viikonloppu 21.11.22.11.

Vanhempien viikonloppu on suunnattu kaiken ikäisten näkövammaisten lasten vanhemmille.
Viikonloppu tarjoaa omaa aikaa vertaisvanhempien parissa, antoisia keskusteluja, rentoutumista ja maukasta ruokaa. Paikkana on Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnan rautatieaseman läheisyydessä. Ilmoittautuminen 18.10. mennessä.

Vertaiskerhoja lapsille

Oo mun kaa! -kerhot jatkuvat Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa ja ovat ilmaisia 8–13-vuotiaille näkövammaisille lapsille. Lisänä on virtuaalikerho Teamsin välityksellä.
4–7-vuotiaille näkövammaisten lasten Sisukerho kokoontuu kerran kuukaudessa Helsingissä.
Kerhoissa on tilaa ja mukaan saa tulla kesken kauden!

Liikuntaa lapsille ja nuorille

Suomen Paralympiakomitea järjestää Maalipallon nuorten leirin 23.25.10. sekä
Nuorten ja aloittelevien harrastajien parajääkiekkoleirin 14.15.11. Liikuntakeskus Pajulahdessa, Nastolassa. Käy lukemassa, mitä muuta lapsille ja nuorille on tarjolla.

Mitä perusopetuksen jälkeen

Näkövammaisten liiton infotilaisuudet näkövammaisen nuoren huoltajille lokakuussa Teams-yhteydellä. Mietityttääkö sinua nuoresi tulevaisuus? Mitä tapahtuu peruskoulun jälkeen? Millaista tukea on saatavilla nuoren itsenäistymiseen?
Lue lisää.

Kuunnellaan satuja

Teatteri Hevosenkengän sadunkertoja, näyttelijä Eero Ahre, lukee Topeliusta, Andersenia, kansansatuja ja klassikoita YouTubessa. Liity mukaan satukanavalle.
Voit varata myös lapselle ajan Hevosenkengän satupuhelulle.
Yle Areenasta löytyy paljon kuunneltavaa niin lapsille kuin aikuisille.
Helinä-keiju.
Rasti ja Rauha kaverileirillä kirjan kansi. Kannessa Rauha valkoisen kepin kanssa ja Rasti silmälaput silmillään.

Uusi lastenkirja

Rasti ja Rauha kaverileirillä on kuvakirja näkeville lapsille. Se avaa näkövammaisen lapsen maailmaa ja tutustuttaa taitoihin, joita sokeat ja heikkonäköiset käyttävät. Kirja soveltuu päiväkoti-, esikoulu- ja alakouluikäisille. Sen tietoja ja leikkiesimerkkejä voi käyttää opetuksen tukena. Kirjan hinta on 15 euroa ja lähetyksen painon mukainen postimaksu. Tilaa kirja
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 49.

st-face
50-vuotisbanneri