header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 4/2021
Tytöllä lierihattu päässä, mekko päällä ja sandaalit jalassa. Hänellä on kädessään kukkalapio, jolla kaivamassa maata hymyssä suin.

Kesä koittaa

Pian koululaiset kirmaavat kesälomalle ja vanhemmillakin häämöttää toivottavasti loma. Näkövammaiset lapset ry:n kesän leirit on jo täynnä, mutta tuleviin tapahtumiin kannattaa ilmoittautua pikimmiten. Uutiskirjeestä löytyy myös yhteistyökumppaniemme tapahtumia. Tervetuloa mukaan!

Vanhempien viikonloppu

Lepoa, virkistystä, luonnonrauhaa ja vertaisia – siitä syntyy Vanhempien viikonloppu
21.–22.8.2021 Loma- ja kurssikeskus Koivupuistossa, Ylöjärvellä. Viikonlopussa ensisijalla ovat näkömonivammaisten lasten perheet, mutta se on avoinna kaikille näkövammaisten lasten vanhemmille. Ilmoittaudu pikaisesti 6.6. mennessä. Lisätietoja

Etätilaisuus Luetus-palvelusta

Tiedätkö mikä on Luetus-palvelu? Mistä löytää julkaisuja näkövammaisille saavutettavassa muodossa?
Tule etätilaisuuteen keskiviikkona 9.6. klo 1718.30 kuuntelemaan. Lue lisää
Sammakko.

Liikuntatapahtuma Rovaniemellä

Lapin Näkövammaiset ry järjestää näkövammaisten lasten ja nuorten perheille suunnatun liikuntatempauksen 18.6. klo 10–13 HopLop Rovaniemellä (Napapiirintie 14). Lue lisää
Lampaita.

Retket kotieläintilalle

Näkövammaisten lasten perheille järjestetään ilmaiset retket kahdelle kotieläintilalle lauantaina 14.8. Kohteina ovat Pieni Kotieläintila Tuusulassa ja Kiviniityn Kotieläinpuisto Sastamalassa.

Lomia perheille

Käy tutustumassa Sokeain lasten tuki ry:n lomatarjontaan heidän uusilla kotisivuillaan. Syyskuussa on tarjolla luontotapahtuma Espoossa sekä yksittäisillä lomilla voi olla vapaita paikkoja.

Jalkapalloa ja jääkiekkoa

Aktiivinen urheiluseura Aisti Sport ry organisoi monenlaisia liikuntatapahtumia. Elokuussa on luvassa leiri näkövammaisjalkapallon parissa ja lokakuussa pelataan näkövammaiskiekkoa.

Kelan kurssihaku

Kela on julkaissut keväällä uudet kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssien verkkosivut, jonne on luotu omat alasivut eri kursseille. Näkövammoilla on myös oma verkkosivunsa.
Uusilla kurssien verkkosivuilla kerrotaan mm. kurssien kohderyhmästä, tavoitteista ja toteutuksesta. Samoja tietoja on kuvattu myös Kelan kuntoutuskurssihaussa olevien kurssien tiedoissa. Jos kuntoutusasiat mietityttävät, juttelethan siitä keskussairaalan näkövammaisten lasten kuntoutusohjaajan tai lapsen hoitavan lääkärin kanssa.

Silmäterä-päivä

Vietä syksyinen päivä perheiden kanssa 25.9. Suomenlinnassa Helsingissä. Ohjelmassa mm. opastettu kävelykierros. Tapahtuma on suunnattu uusille perheille.
Lisätietoja
Piirroskuva Suomenlinnan merilinnoituksen rakennuksista.

Syksyn tapahtumia

Käy katsomassa Näkövammaiset lapset ry:n sivuilta syksyn tapahtumia. Tulossa on mm. Syysviikonloppu, Vanhempien viikonloppu, Läheisten lauantai ja Oo mun kaa! -kerhot.
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 38.

st-face