header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 3/2021
Leskenlehti.

Valoa ja eloa

Aurinko, lämpö ja vehreys kutsuvat meitä seuraamaan kevään tuloa. Puistoissa ja metsissä voi tarkkailla silmujen kasvua, kuunnella lintujen viserrystä, tutkia ensikukkasia ja tuoksutella kevään tuoksuja. Mukaan kannattaa pakata pienet eväät, luonnonhelmassa ruokakin maistuu kummasti. Reppu selkään ja pihalle, mars!

Vertaistapaaminen

Koko perheen etätapaaminen pidetään sunnuntaina 25.4. klo 16–18. Tervetuloa linjoille eri puolilta Suomea. Varaa kupponen juotavaa ja vietä hetki vertaisten kanssa. Jos nettikaista riittää ulos, osallistu mukaan pihalta tai parvekkeelta. Lisätietoja

Oo mun kaa! -etäkerho

8–13-vuotiaiden näkövammaisten lasten etäkerho on kerran kuukaudessa Teamsin välityksellä klo 17–18. Kevätkauden viimeiset kerrat ovat tiistaina 20.4. ja 11.5. Etäkerhoja jatketaan syyskaudella. Lisätietoja

Nuorten chatit

Näkövammaisten 12–17-vuotiaiden nuorten chatit on keskiviikkona 28.4. teemalla itsenäistyminen ja 26.5. teemalla kesäsuunnitelmat. Vinkkaathan nuoren mukaan!

Kuvailutulkattu metsäretki

Vantaan aikuisopisto järjestää 7–13-vuotiaille näkövammaisille lapsille suunnatun retken Tammiston luonnonsuojelualueelle sunnuntaina 6.6. Lapsilla täytyy olla oma täysi-ikäinen avustaja mukanaan. Retkelle osallistuu luonto-opas ja kuvailutulkki. Lisätietoja

6. luokkalaisten tietoiskut

Näkövammaisten liitto järjestää 27.4. 6. luokalla olevien näkövammaisten nuorten vanhemmille ja 26.4. 6. luokalla olevien näkövammaisten nuorten parissa toimiville ammattilaisille infotilaisuudet yläkouluun siirtymisen nivelvaiheesta.

Pistelehti Naskali

Näkövammaisten liiton Naskali on 7–12-vuotiaille koululaisille suunnattu pistelehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehdessä on kiinnostavia juttuja, kirjavinkkejä, vitsejä ja lukijoiden omia juttuja. Yksi numero on yhden pistevihkon pituinen ja teksti on painettu yhdelle puolelle paperia. Tilaukset: lehtitilaukset@nkl.fi
Koululainen lukee pistekirjaa.

Syksyn leirejä

Näkövammaiset lapset ry:n sivuille on päivitetty syyskauden leirejä ja tapahtumia. Käy katsomassa, mitä on tulossa ja ilmoittaudu mukaan! Viikonloppuja on mm. näkövammaisille nuorille, vanhemmille ja koko perheelle.
tulpppaanit

Näkövammaiset lapset ry:n vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous järjestetään keskiviikkona 19.5. klo 17.30 hybridimallilla epidemiarajoitukset huomioiden. Kokous pidetään Näkövammaiset lapset ry:n toimistolla (Malminkaari 15 A, 00700 Helsinki) ja etäosallistuminen on Teams-ohjelman välityksellä. Katso lisätiedot täältä.

Olemme Instagramissa

Näkövammaiset lapset ry löytyy nyt Instagramista. Löydät yhdistyksen tilin nimellä @nakovammaisetlapset ja selaimen kautta osoitteesta instagram.com/nakovammaisetlapset. Otathan seurantaan!
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 21.

st-face