header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 2/2021
Keskellä lapsi ja ympärillä lintuja ja keväisiä oksia.

Etätapaamisia ja leirejä

Näkövammaiset lapset ry:n tapahtumia on järjestetty alkuvuodesta pitkälti etäyhteyksin. Kevättalven leirejä on siirretty epidemiasta johtuen syyskaudelle. Tilannetta seurataan ja muutokset ovat mahdollisia. Leiritoimintaa järjestetään viranomaisohjeistukset huomioiden. Seuraathan tapahtumatietoja silmatera.fi ja Facebookissa.

Nuorten chatit jatkuvat

Näkövammaisten 12–17-vuotiaiden nuorten chat on tiistaina 9.3. klo 18-19.30.
Illan teemana on vapaa-aika: mitä vapaa-ajalla tehdään, mitä harrastuksia nuorella on. Nyt voi viettää ainakin vapaa-aikaa vertaisten kanssa – vinkkaathan nuorelle! Teemachatit jatkuvat kerran kuukaudessa Tukinetin suojatulla alustalla.

Vertaistapaaminen

Koko perheen etätapaaminen pidetään sunnuntaina 14.3. klo 16–18. Tervetuloa linjoille eri puolilta Suomea. Varaa kupponen lämmintä juotavaa ja vietä hetki vertaisten kanssa. Lisätietoja

Oo mun kaa! -etäkerho

8–13-vuotiaiden näkövammaisten lasten etäkerho on kerran kuukaudessa Teamsin välityksellä klo 17–18. Seuraavalla kerralla keskiviikkona 24.3. teemana on musiikki. Lisätietoja

Nuoren ammatinvalinta

Näkövammaiset nuoret aikuiset kertovat omasta ura- ja opintopolustaan etäyhteyksin tiistaina 23.3. klo 16.00-17.30. Tilaisuus on suunnattu nuorille ja heidän vanhemmilleen. Kuulet mm. millainen nuoren opintopolku on ollut, kuinka urapolku selkeni ja millaista tukea nuori on saanut opintoihinsa. Lue lisää.
Talitiainen

Kohti koulupolkua

Näkövammaisten liiton ja Valteri Onervan webinaari lauantaina 20.3. klo 10–14 on suunnattu vanhemmille sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisille. Näkövammaisen lapsen koulupolun valmistelut aloitetaan lapsen ollessa neljävuotias. Webinaarissa saat tietoa siitä, mitä tarkoittaa pidennetty oppivelvollisuus, erityisen tuen päätös ja miten koulunkäynnin aloitus valmistellaan. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!
isä vavaA

Läheisten etätapaaminen

Näkövammaisten lasten perheiden läheisille (isovanhemmat, kummit, tädit, sedät jne.) suunnattu etätapaaminen järjestetään Teams-yhteydellä maanantaina 29.3. klo 18–20. Kohtaamista ja keskustelua aiheista: miten osaan olla ja toimia näkövammaisen lapsen kanssa, mihin kaikkeen minusta on perheelle apua sekä miten tuen perhettä. Lisätietoja

Tietoiskut 6.luokkalaisille

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun näkövammaisesta lapsesta kuoriutuu nuori? Yläkoulu odottaa ja samalla itsenäistyminen jatkuu. Näkövammaisten liitto järjestää tietoiskut etäyhteyksin ammattilaisille 26.4.2021 klo 14–16 ja nuoren huoltajille 27.4.2021 klo 15–17.

Oo mun kaa! -leiri

8–13-vuotiaille näkövammaisille lapsille suunnattu leiri järjestetään 20.–24.6.2021
Koulutuskeskus Sopukassa, Sipoossa.
Mukavaa leirielämää vertaisten kanssa: kädentaitoa, liikuntaa, leikkejä ja pelejä. Leiriltä kotiutuu monta kokemusta rikkaampi, rohkeampi ja itsenäisempi lapsi. Ilmoittautuminen 18.4. mennessä. Lisätietoja täältä.

Perheleiri

Kesäleiri rakentuu koko perheen ohjelmalle maalaismiljöössä 28.6.–1.7.2021
Luomajärven Kievarissa, Ikaalisissa.
Rentoa ohjelmaa lapsille, vanhemmille ja koko perheelle. Täällä vietät erilaisen loman vertaisperheiden kanssa. Ilmoittautuminen 18.4. mennessä. Lisätietoja täältä.
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 21.

st-face