header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 3/2017
img006

Syksyn leirit

Tuleviin syyskauden tapaamisiin on haku käynnissä. Äitien viikonloppu 23.–24.9. ja Isien viikonloppu 18.–19.11. pidetään Rantasipi Siuntion Kylpylässä. Äideille ja isille hengähdystauko arkeen, lepoa ja virkistystä. Psykoterapeutti Ritva Salmisen johdattamana keskustelua vammaisen lapsen vanhemmuudesta, perheestä, parisuhteesta ja omasta jaksamisesta.

Koko perheen Syysviikonloppu 14.–15.10. Kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä. Ohjelmassa liikuntaa, kädentaitoja ja vertaiskavereita.
Nuorten viikonloppu 10.–12.11. näkövammaisille 13–16-vuotiaille ja Omaisten kurssi 24.–26.11. näkövammaisten lasten perheiden läheisille järjestetään Rantasipi Siuntion Kylpylässä.

Perhetapaamisia

Pääkaupunkiseudun Sokkotreffit 20.8. klo 16–18 Jaatisen Majalla (Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki). Tiina Borgman opaskoiransa Ollen kanssa tulee tapaamaan lapsia ja vanhemmilla on mahdollisuus kysellä näkövammaisen nuoren elämästä. Vanhemmat saavat vaihtaa kuulmisia, kun lapset touhuavat ohjaajien kanssa. Syksyn muut treffiajat 1.10. ja 26.11.

Perheiden leiripäivä järjestetään 2.9. klo 12–16 Lämsänjärven leirikeskuksessa Oulussa.

Lähde koko perheen voimin kokeilemaan maalipallon pelaamista Helsinkiin Iirikseen 8.10. klo 16–18. Tapahtuman vetää Suomen naisten maajoukkueessa pelaava Maija Somerkivi.
sateenvarjotytto

Lasten kerhoja

8–13-vuotiaiden näkövammaisten lasten Oo mun kaa! -kerhot käynnistyvät syyskuussa Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa. Innokkaille pikkukokeille starttaa kokkikerho Helsingissä. Ilmoittautumiset kerhoihin 21.8. mennessä.

Yleisurheilua ja maalipalloa

Näkövammaisten koululaisten yleisurheilukilpailut 6.9. Jyväskylässä, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri Onervan kentällä. Lue lisää

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää vuoden 2017 maalipallon A-sarjan EM-kilpailut 15.–23.9. Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa. Turnauksessa pelaa maanosan kymmenen parasta miesten ja kymmenen parasta naisten joukkuetta. Otteluihin on vapaa pääsy. Lue lisää

Opo-infot

Opinto-ohjaajille ja koulujen henkilökunnalle suunnatut tilaisuudet viidellä eri paikkakunnalla syksyn 2017 aikana. Infoissa käsitellään näkövammaisen nuoren opinpolun tukiverkostoja, ammatinvalintaa ja työllistymistä. Järjestäjänä Näkövammaisten liitto ry yhteistyössä Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin Onervan yksikön kanssa.
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 32

st-face