header-new
Kirjesinisorsapitkä2
Uutiskirje 4/2019

Syksyä kohti

Kesästä nauttiessa voi suunnitella leppoisia hetkiä tulevaan vertaisten parissa.
Näkövammaiset lapset ry:n syyskaudella ohjelmassa on Isien viikonloppu 24.–25.8. Ilolan Maatilalla Valkeakoskella. Maatilan rauhaa luonnon ja eläinten äärellä, vertaisturinoita ja kipakoita löylyjä kylpypaljun kera – siitä syntyy rentouttava viikonloppu.
Äidit virkistyvät 31.8.–1.9. Inkalan Kartanossa Hämeenlinnassa kauniissa kartanomiljöössä. Ilmoittautumiset tapahtumiin päättyy 28.7.
Annasilmät tyttöA

Nuorten viikonloppu 20.–22.9.2019 ”Ihmissuhteet ja ystävyys”

13–16-vuotiaille näkövammaisille suunnatussa viikonlopussa Koulutuskeskus Sopukassa, Sipoossa pureudutaan kimurantteihin ihmissuhteisiin. Minkälainen on todellinen ystävä, minkälainen ystävä minä olen? Leiri alkaa perjantaina klo 17.30 päivällisellä ja päättyy sunnuntaina lounaaseen klo 12.00. Ilmoittautuminen 11.8. mennessä.
sienet

Syysviikonloppu 5.–6.10.2019

Näkövammaisten lasten perheille suunnattu viikonloppu Kylpylähotelli Päiväkummussa, Karjalohjalla.
Nautitaan syksyisestä luonnosta ja hyvästä ruoasta. Ilmoittautuminen 25.8.2019 mennessä. Lue lisää

Sokkotreffit Helsingissä

Näkövammaisten lasten perheiden tapaamiset, sokkotreffit kokoontuvat Jaatisen Majalla Helsingissä. Syyskauden ensimmäisellä kerralla 18.8. klo 15–19 rottinkityöpajassa lapset ja vanhemmat pääsevät kokeilemaan, mihin rottinki taipuu. Lue lisää.

Oo mun kaa! -kerhoja

Syyskuussa starttaavat 8–13-vuotiaiden näkövammasten lasten kerhot kerran kuukaudessa Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Kerhot ovat ilmaiset osallistujille. Lisätietoja
Oo mun kaa! -kuvataidekurssi järjestetään yhteistyössä Paints and friendsin kanssa. Kurssi on suunnattu 8-13-vuotiaille ja lapsella ei tarvitse olla aiempaa taidekokemusta. Lisätietoja

Sisarusten lauantai

Sisarusten rentoa vertaispäivää vietetään Näkövammaiset lapset ry:n toimistolla lauantaina 26.10.2019 klo 10.30–14.00. Päivä on suunnattu kouluikäisille sisaruksille. Ohjelmassa unelmia, tarinoita, pelailua ja kädentaitoja. Tarjolla on pizzalounas. Päivä on ilmainen osallistujille. Lue lisää

Läheisten kurssi

Näkövammaisten lasten perheiden läheisille (isovanhemmat, kummit, tädit, sedät jne.) järjestetään oma viikonloppu 22.–24.11.2019 Koulutuskeskus Sopukassa, Sipoossa. Viikonlopun aikana ajatuksia näkövammaisen lapsen kasvun tukemisesta, leikistä ja liikkumisesta. Kurssilla on mahdollisuus jakaa kokemuksia vertaisryhmässä. Ilmoittautuminen 20.10. mennessä.

Albinismipäivät

Suomen albinismiyhdistys järjestää 14.–15.9.2019 koulutus- ja vertaistapahtuman Hotelli Nuuksiossa, Espoossa. Monipuolisessa ohjelmassa mukana muun muassa pitkän uran tutkijana tehnyt Sirkka-Liisa Rudanko, silmälääkäri Kristiina Vasara HUSista ja tutkija Peter Hackman Folkhälsanin geneettisestä instituutista. Mukaan voi lähteä koko perheenä, sillä lapsille on ohjattua tekemistä, jotta aikuiset voivat keskittyä asiaohjelmaan.
pikkulogo

-lehti ilmestyy viikolla 36.

st-face
MailPoet